طريقه عمل كشرى بطاطس:اولا المقادير : 3 كوب ارز مصرى 2حبه بطاطس ربع كيلو لحمه مفرومه وحبه طماطم و بصله شبت وكزبره وزبيب توابل ملح وفلفل وشطه و كمون ثانياطريقه التحضير :تقشر البطاطس وتقطع مربعات صغيره ثم تفرم الكزبره والشبت وتغسل ثم تبشرى الطماطم وتفصلى عنها الجلد بالمبشره ثم تحضرى أناء ومن الاحسن ان يكون تيفال افرمى البصل جيدا وضيعها فى الاناء وضعى عليها كميه زيت قليله ثم حمريه حتى يصير لون البصل احمر غامق ثم اضيفى الزبيب وقلبى وضعى الطماطم المبشوره بسرعه حتى لا تحترق البصل والزبيب ثم ضعى البطاطس 3كوب مياه وضعى التوبل كلها مع الملح ثم ضعى الكزبره والشبت اتركيه يغلى ثم اغسلى الارز وضعيه فوقه وعندما ينشف الماء من على الاكله احفرى حفره داخل الارز وضعى فيها اللحم المفروم بس يكون متعصج جيدا وغطى عليه بالارز واتركيه وبعد ربع ساعه قلبيه جيدا ثم اغلى شويه زيت وضعيه فوق الكشرى واتركيه حتى ينضج وبعدين ارميه فى الزباله لألألألأ بهزر طبعا بجد هتدعولى ويا سلام لو سلقتى بيض جمبه و